Així us afecta la nova reforma de la Llei de Protecció de Dades

A partir del 25 de maig de 2018 serà obligatori el compliment del nou Reglament Europeu de Protecció de Dades que va entrar en vigor a finals de maig de 2016. Aquesta, té com a objectiu millorar la seguretat de les seves dades personals a Internet, tant si administreu un lloc web com si sou una persona usuària d’ella. Sabeu com us afecta? Us fem un resum dels canvis a continuació.

Llei de Protecció de Dades de MailCat.Cat

A tenir en compte quan sou administradors d’un lloc web

Quan sou la persona que administra un lloc web, heu d’informar als vostres visitants i usuaris del que passa amb la seva informació, per exemple, quan accepteu la política de cookies o en un formulari. El nou reglament explica que:

  • La persona usuària del seu lloc web us ha de donar una autorització expressa (no tàcita com fins ara) per al tractament de la informació.
  • També s’ha d’explicar quant de temps es conservarà aquesta informació i que existeix la possibilitat de portar-la a un altre proveïdor de serveis quan es vulgui.
  • Si hi hagués algun problema amb la seguretat de les dades personals amb les quals es treballa, s’ha d’informar a la AEPD immediatament.
  • Si es treballa amb un gran volum de dades personals, s’ha de recórrer un professional per demanar assessorament.

A tenir en compte com a usuari d’un lloc web

Encara que l’usuari sigui el que introdueix les dades personals en un lloc web, vostè segueix tenint el control sobre aquests. És interessant que no oblidem:

  • Si les dades que va donar en el seu moment ja no són necessàries per a qui li demanava o no es van tractar correctament, vostè podria demanar que aquestes fossin eliminades.
  • Els han d’explicar les clàusules de la política de protecció de dades en un llenguatge clar i comprensible que eviti les males interpretacions.
  • Si vostè vol, pot sol·licitar una còpia de les dades i traslladar-les a un altre proveïdor de serveis.

Si te curiositat per conèixer més sobre el tema, pot accedir al reglament complet AQUÍ.  A més a més, en cas de dubtes sobre com tractem les seves dades podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari.

MailCat.Cat