Canelons de Sant Esteve

Canelons de Sant Esteve

Els canelons tradicionalment es feien el dia de Sant Esteve, per aprofitar les sobralles del dinar de Nadal. No obstant això, com que estan boníssims, els podem preparar qualsevol altre dia de l’any. Amb aquesta recepta ho tindreu més fàcil.

Per al farciment

  • 500 g de vedella per rostir
  • 500 g de magre de porc
  • 1/2 pollastre de pagès
  • 200 g de paté o foie
  • 4 cebes de Figueres
  • 4 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 cabeça d’alls
  • 250 ml de vi ranci
  • 10 plaques de pasta fresca per a lasanya o 4 capses de canelons ((80 en total))
  • oli
  • sal i pebre

Per a la beixamel

  • 1,5 L de llet
  • 120 gr de farina
  • 120 gr de mantega
  • sal
  • pebre negre
  • nou moscada
  • formatge Emmental ratllat

1 – Talleu a talls regulars les carns i el pollastre i ho salpebreu tot. En una cassola, poseu-hi oli i enrossiu la carn quan estigui ben daurada la retireu.
2 – Netegem les verdures i les tallem a daus, les posem a la mateixa cassola i les sofregiu. Un cop sofregides, torneu a posar-hi la carn i afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la cassola i ho deixem coure fins que la carn sigui ben cuita. Aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.
3 – Ja fora del foc, afegim el paté a trossets petits, i ho triturem bé amb ajut d’un robot de cuina.

Per a fer la beixamel

1 – Posem a escalfar en un cassó alt la mantega, i un cop desfeta, sense que es cremi ni bulli, afegim la farina i remenem bé que es cogui una mica.
2 –Anem abocant a la barreja anterior la llet, amb la sal, pebre i nou moscada, remenem bé que no quedin grumolls, fins que espesseix. Quan ho faci, retirar del foc.
3 – Afegiu la meitat de la beixamel a la carn i les verdures ja triturades.

Per al farciment

1 – Posem la pasta a bullir, 2 minuts menys del que diu el fabricant de la pasta.
2 – Al marbre de la cuina hi estirem uns draps de lli i anem col·locant les plaques de caneló.
3 – Omplim la mànega pastissera amb el farcit del caneló, i els anem omplint i tancant.

Enrotllant canelons de Nadal

4 – En una safata disposem primer una mica de beixamel, així no quedaran enganxats els canelons. I els canelons a sobre. Acabem amb beixamel un altre cop. I el formatge ratllat per sobre.
5 – Amb el gratinador a 180 graus posem els canelons a gratinar, uns 10 minuts, fins que el formatge quedi ben gratinat.
6 – Ja els podem servir. Us en llepareu els dits!!!

Canelons de Sant Esteva

Com que són una mica entretinguts de fer, ja que ens hi posem en farem per diversos àpats, els podem congelar amb tot preparat només per posar-los a gratinar al forn.
Has provat de fer aquests canelons de Sant Esteve?, o els fas d’alguna altra manera?

Deixa’ns un comentari amb les teves opinions.

MailCat.Cat