Crema catalana

 

Crema Catalana

La crema catalana és un postre molt típic de la cuina catalana.

Plat Postres
Cuina Catalana
Paraula clau crema catalana, cuina catalana
Temps de preparació 15 minutes
Temps de cocció 15 minutes
Temps total 30 minutes
Racions 4 Persones
Autor Jordi Atienza

Ingredients

  • 250 ml Llet sencera Es pot fer amb llet desnatada
  • 60 ml Nata liquida 35% M.G.
  • 1 Tira de pell de llimona
  • 1 Tira de pell de taronja
  • 3 Rovells d'ou
  • 1/4 Branca de canyella
  • 1 Pessic d'anis verd
  • 1/2 Beina de vainilla
  • 45 g Sucre
  • 10 g Midó de blat Maizena

Instruccions

Elaboració de la crema catalana

  1. Posar a bullir la llet, la nata, la canyella, la pells de taronja i llimona, l'anís verd i la beina de vainilla oberta per la meitat longitudinalment.

  2. Barrejar en un bol els rovells d'ou amb el sucre i el midó de blat (Maizena) fins a aconseguir una barreja homogènia.

  3. Abocar la llet bullint bugada sobre dels rovells d'ou i remenar-ho amb unes varetes.

  4. Coure la barreja al foc moderat mentre es remou sense parar durant 10 minuts.

  5. Servir la crema en un recipient adequat, normalment en una cassoleta de fang.

  6. Deixar refredar la crema. A l'hora de servir posar-li sucre per sobre i cremar-lo amb un bufador o amb una pala de cremar.

Notes de la recepta

CONSELL: En lloc de cremar la superfície de la crema es pot afegir trossos de caramel.

 

Publicacions recomanades

Deixa un comentari

Contacti amb nosaltres

No estem en aquest moment. No obstant això, ens pots enviar un correu electrònic i ens posarem en contacte amb tu, el més aviat possible.

No es pot llegir? Canviar text captcha txt
0

Comença a escriure i prem Intro per buscar

MailCat.Cat Xips de carxofes