Plat exquisit per acompanyar carn o com part de un pica pica inicial
Prepareu un bol amb aigua i el suc de ½ llimona.
Comenceu netejant les carxofes de les fulles externes i dures, procediu a partir-les per la meitat i laminar amb ajuda d'una mandolina o un ganivet ben esmolat per a tallar-les les més fines possibles.
Les dipositeu en el bol d'aigua i llimona perquè no s'oxidin. Mentrestant anireu escalfant l'oli en una paella una mica alta.
Prepareu en un plat fondo la barreja de farina de tempura amb aigua freda i una punta de sal, la barreja no ha de ser ni molt líquida ni molt espessa. Un cop tingueu la pasta, escorrereu les carxofes dipositades en aigua i les traspassareu a aquesta pasta, remenant-les perquè quedin impregnades i procediu a fregir, quan l'oli estigui ja calent. Fregint-les per tandes perquè no quedin enganxades unes amb altres, deixeu-les daurar i dipositeu-les en un plat amb paper absorbent, perquè perdin l'excés d'oli.
Un cop fregides saleu-les i serviu-les calentes, com a aperitiu o com a acompanyament.
Xips de Carxofes - Més receptes de cuina catalana a https://mailcat.cat/categoria/receptes-de-cuina-catalana