Xips de carxofes

 

Xips de Carxofes

Plat exquisit per acompanyar carn o com part de un pica pica inicial

Plat Aperitiu
Cuina Catalana
Paraula clau carxofes, cuina catalana
Temps de preparació 20 minutes
Temps de cocció 10 minutes
Temps total 30 minutes
Racions 2 Persones
Autor Joan Carles Sala

Ingredients

  • 3 Carxofes grans i tendres
  • El suc de ½ llimona
  • Oli per fregir preferentment de gira-sol
  • Farina de tempura
  • Aigua freda
  • Sal d'escames (si en teniu), si no pues normal.

Instruccions

  1. Prepareu un bol amb aigua i el suc de ½ llimona.

  2. Comenceu netejant les carxofes de les fulles externes i dures, procediu a partir-les per la meitat i laminar amb ajuda d'una mandolina o un ganivet ben esmolat per a tallar-les les més fines possibles.

  3. Les dipositeu en el bol d'aigua i llimona perquè no s'oxidin. Mentrestant anireu escalfant l'oli en una paella una mica alta.

  4. Prepareu en un plat fondo la barreja de farina de tempura amb aigua freda i una punta de sal, la barreja no ha de ser ni molt líquida ni molt espessa. Un cop tingueu la pasta, escorrereu les carxofes dipositades en aigua i les traspassareu a aquesta pasta, remenant-les perquè quedin impregnades i procediu a fregir, quan l'oli estigui ja calent. Fregint-les per tandes perquè no quedin enganxades unes amb altres, deixeu-les daurar i dipositeu-les en un plat amb paper absorbent, perquè perdin l'excés d'oli.

  5. Un cop fregides saleu-les i serviu-les calentes, com a aperitiu o com a acompanyament.

Publicacions recomanades

Deixa un comentari

Contacti amb nosaltres

No estem en aquest moment. No obstant això, ens pots enviar un correu electrònic i ens posarem en contacte amb tu, el més aviat possible.

No es pot llegir? Canviar text captcha txt
0

Comença a escriure i prem Intro per buscar

MailCat.Cat Crema catalana amb Jordi Atienza a MailCat.CatPa de pessic de l'Àvia de la cuina catalana